1. U posudi srednje veličine pomešajte kim, so i biber. Dodajte meso i dobro promešajte.


Sastojci:

300 g svinjskog buta, isečen na tračice
300 g testenine
kašičica kima
pola kašičice soli
pola kašičice bibera
kašika ulja
3 čena belog luka, usitnjena
šolja bistre pileće supe
1 dl soka od ceđene pomorandže
2 kašike jabukovog sirćeta
kašičica smeđeg šećera
2 šargarepe
kašika gustina
struk mladog luka

2. U tiganju zagrejte ulje i dodajte začinjeno meso i beli luk. Pržite na tihoj vatri oko 2 minuta.

3. U manjoj posudi pomešajte 3/4 šolje pileće supe, sok od pomorandže, sirće i smeđi šećer. Smesu dodajte mesu i belom luku. Dodajte i iseckanu šargarepu, i kada počne da vri, smanjite temperaturu. Kuvajte oko 8 minuta.

4. Gustin dodajte ostatku pileće supe i promešajte. Konstantno mešajući sipajte smesu sa gustinom  mesu kako bi se jelo zgusnulo. Dodajte i iseckan mladi luk. Sačekajte da provri, smanjite temperatruru i ostavite da struji oko minut.

5. Testeninu skuvajte prema uputstvu, procedite i isperite, a zatim pomešajte sa pripremljenim mesom.

6. Poslužite pastu sa mesom i dekorišite po želji.