Sastojci za pripremu ovog ukusnog jela su dostupni u svakoj prodavnici. Upravo je jednostavnost najveća prednost ovog jela. Ukusi se savršeno spajaju i dopunjuju. Testenina je mekana i svilenkasta, a sos baršunast i kremast. Ako volite jela od testenina preporučujemo vam da isprobate ovaj recept.
Sastojci:
- 150 g pirinčanih rezanaca
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- 8 sušenih paradajza
- 2 šake svežeg spanaća
- 100 g sira po izboru
- 150 g pavlake za kuvanje
- so, biber
Priprema:
Testeninu skuvajte u blago posoljenoj vodi prema uputstvu na pakovanju. Luk oljuštite, iseckajte na kockice i propržite na malo masnoće.
Zatim dodajte sitno iseckan beli luk. Paradajz isecite na manje komade i stavite u tiganj. Pržite neko vreme. Zatim dodajte svež spanać i pržite dok ne omekša. Sir isecite na kockice i stavite u tiganj. Zalijte pavlakom, začinite solju i biberom i promešajte. Na kraju dodajte kuvanu testeninu i lagano mešajte dok se sastojci ne sjedine.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem