Italijanska kuhinja je jedna od najpoznatijih u svetu, a Italijani su pravi majstori kada je reč o tome da naprave ukusne paste od malo sastojaka. Upravo takva je i ova sa slaninom i sirom, koja podseća na karbonaru, samo je jednostavnija za pripremu i u nju ne idu jaja. Ako uspete da pronađete gvanćale (slanina od sušenih svinjskih obraza) onda obavezno koristite, ali i najobičnija slanina može da posluži. Ova pasta je toliko ukusna da ćete sipati repete. 

  • Sastojci:
  • 250 g taljatela 
  • 150 g gvanćale ili slanine
  • 100 g tvrdog sira ili parmezana 
  • 1 kašičica bibera 

Priprema:
Gvanćale ili slaninu isecite na kockice, pa propržite. U tiganj dodajte i taljatele koje ste prethodno skuvali i prelijte vodom u kojoj se kuvala testetnina (2 šolje). Kad voda malo ispari dodajte rendani sir i biber i promešajte.  

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE