1. Belo meso dobro oprati, pa prosušiti kuhinjskim ubrusom.Onda ga pržiti na vrelom ulju oko 8 minuta. Kada postane zlatnobraon boje, izvaditi ga iz tiganja i držati na toplom.


Sastojci:

400 g fileta od pilećeg belog mesa
2 paradajza
kašika ulja
2 čena belog luka
glavica celera (300g)
konzerva belog pasulja(850 ml)
aleva paprika
konzerva bubrežastog pasulja (425 ml)
konzerva graška(850 ml)
konzerva kukuruza (425 ml)
800 ml gotovog preliva za povrće
so, biber

2. Luk i celer oljuštiti i isitniti, pa prodinstati na moči od mesa. Isuti pasulj, grašak i kukuruz u cedilo, proprati pod jakim mlazom vode i pustiti da se dobro ocedi, a onda sipati u lonac. Dodati gotovi preliv, isečen paradajz i začiniti solju, biberom i alevom paprikom. Potom kuvati na tihoj vatri oko 15 minuta.

3. Belo meso iseći na trake, ubaciti u pasulj, pa ostaviti da se kratko kuva sve zajedno.Grančice majorana oprati, protresti da se dobro osuše, te načupkati nekoliko listića, pa njima ukrasiti pasulj, prethodno sipan u duboke tanjire. Uz to se može servirati i hrskavi baget.