Posan jelovnik ne mora uvek da bude jednoličan i nemaštovit.
Sastojci:
1 šolja ječma
½ konzerve crvenog pasulja
2 struka mladog crnog luka
1 šaka badema
1 crvena paprika
1 avokado
1 veza peršunovog lista
1 kašičica senfa
so, biber i maslinovo ulje
Priprema:
Ječam isperite u vodi 3-4 puta da odstranite nečistoću, sipajte 2 čaše vode i sok od ½ limuna i ostavite da se natopi par sati.
Dodajte zatim kašičicu soli i stavite da se kuva. Kad provri smanjite temperaturu na 3/6, poklopite, ali ne do kraja, i ostavite da se kuva još 30 minuta.
Isključite šporet, poklopite sasvim šerpu i ostavite tako još desetak minuta da upije svu vodu.
Ostavite da se ohladi pa dodajte pasulj, isečen crni luk, papriku, avokado, badem, senf, biber i sitno isečen peršunov list. Prelite sa 2 kašike maslinovog ulja i blago izmešajte. Prijatno.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus