Posan jelovnik ne mora uvek da bude jednoličan i nemaštovit.
Sastojci:
1 šolja ječma
½ konzerve crvenog pasulja
2 struka mladog crnog luka
1 šaka badema
1 crvena paprika
1 avokado
1 veza peršunovog lista
1 kašičica senfa
so, biber i maslinovo ulje
Priprema:
Ječam isperite u vodi 3-4 puta da odstranite nečistoću, sipajte 2 čaše vode i sok od ½ limuna i ostavite da se natopi par sati.
Dodajte zatim kašičicu soli i stavite da se kuva. Kad provri smanjite temperaturu na 3/6, poklopite, ali ne do kraja, i ostavite da se kuva još 30 minuta.
Isključite šporet, poklopite sasvim šerpu i ostavite tako još desetak minuta da upije svu vodu.
Ostavite da se ohladi pa dodajte pasulj, isečen crni luk, papriku, avokado, badem, senf, biber i sitno isečen peršunov list. Prelite sa 2 kašike maslinovog ulja i blago izmešajte. Prijatno.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem