Posan jelovnik ne mora uvek da bude jednoličan i nemaštovit.

Sastojci:

1 šolja ječma

½ konzerve crvenog pasulja

2 struka mladog crnog luka

1 šaka badema

1 crvena paprika

1 avokado

1 veza peršunovog lista

1 kašičica senfa

so, biber i maslinovo ulje

Priprema:

Ječam isperite u vodi 3-4 puta da odstranite nečistoću, sipajte 2 čaše vode i sok od ½ limuna i ostavite da se natopi par sati.

Dodajte zatim kašičicu soli i stavite da se kuva. Kad provri smanjite temperaturu na 3/6, poklopite, ali ne do kraja, i ostavite da se kuva još 30 minuta.

Isključite šporet, poklopite sasvim šerpu i ostavite tako još desetak minuta da upije svu vodu.

Ostavite da se ohladi pa dodajte pasulj, isečen crni luk, papriku, avokado, badem, senf, biber i sitno isečen peršunov list. Prelite sa 2 kašike maslinovog ulja i blago izmešajte. Prijatno.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas? *Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: kuvajsam.com