Rolate uvek pripremate od slanog ili slatkog patišpanja, ali uz pomoć ovog trika možete praviti rolat i od gotovih kora. Da biste to uspeli treba da ih premažete sa jajima, uljem i jogurtom i dobićete osnovu koju možete da filujete po želji.

Ako ga lepo ohladite i koristite krem sir kao osnovu fila, dobićete savršeno hladno predjelo pogodno za slave, rođendane i ostale svečane prilike.

Sastojci:

  • 500 g kora
  • 2 jajeta
  • 100 ml ulja
  • 150 ml jogurta
  • 300 g krem sira
  • 300 g šunke
  • 300 g kačkavalja
  • 150 g majoneza

Priprema:

Kore izbrojte i podelite na dva jednaka dela za dva rolata. Napravite premaz od jaja, ulja i jogurta. Svaku koru premažite i slažite jednu preko druge, zaključno sa poslednjom. Pecite na pek papiru i rernu na 180°C 10 minuta. Izvadite na vlažnu krpu i urolajte je zajedno sa njom. Kada se prohladi, odstranite krpu i filujte (prvo krem sir, pa ostali sastojci), a zatim opet urolajte i zavijte u foliju. Držate u frižideru bar dva sata pre serviranja.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: nismokodkuce