Rolate uvek pripremate od slanog ili slatkog patišpanja, ali uz pomoć ovog trika možete praviti rolat i od gotovih kora. Da biste to uspeli treba da ih premažete sa jajima, uljem i jogurtom i dobićete osnovu koju možete da filujete po želji.
Ako ga lepo ohladite i koristite krem sir kao osnovu fila, dobićete savršeno hladno predjelo pogodno za slave, rođendane i ostale svečane prilike.
Sastojci:
- 500 g kora
- 2 jajeta
- 100 ml ulja
- 150 ml jogurta
- 300 g krem sira
- 300 g šunke
- 300 g kačkavalja
- 150 g majoneza
Priprema:
Kore izbrojte i podelite na dva jednaka dela za dva rolata. Napravite premaz od jaja, ulja i jogurta. Svaku koru premažite i slažite jednu preko druge, zaključno sa poslednjom. Pecite na pek papiru i rernu na 180°C 10 minuta. Izvadite na vlažnu krpu i urolajte je zajedno sa njom. Kada se prohladi, odstranite krpu i filujte (prvo krem sir, pa ostali sastojci), a zatim opet urolajte i zavijte u foliju. Držate u frižideru bar dva sata pre serviranja.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus