Rolate uvek pripremate od slanog ili slatkog patišpanja, ali uz pomoć ovog trika možete praviti rolat i od gotovih kora. Da biste to uspeli treba da ih premažete sa jajima, uljem i jogurtom i dobićete osnovu koju možete da filujete po želji.
Ako ga lepo ohladite i koristite krem sir kao osnovu fila, dobićete savršeno hladno predjelo pogodno za slave, rođendane i ostale svečane prilike.
Sastojci:
- 500 g kora
- 2 jajeta
- 100 ml ulja
- 150 ml jogurta
- 300 g krem sira
- 300 g šunke
- 300 g kačkavalja
- 150 g majoneza
Priprema:
Kore izbrojte i podelite na dva jednaka dela za dva rolata. Napravite premaz od jaja, ulja i jogurta. Svaku koru premažite i slažite jednu preko druge, zaključno sa poslednjom. Pecite na pek papiru i rernu na 180°C 10 minuta. Izvadite na vlažnu krpu i urolajte je zajedno sa njom. Kada se prohladi, odstranite krpu i filujte (prvo krem sir, pa ostali sastojci), a zatim opet urolajte i zavijte u foliju. Držate u frižideru bar dva sata pre serviranja.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom