1. U posudi za kuvanje istopiti polovinu maslaca na srednjoj temperaturi. Dodati vlašac, beli luk i pržiti lagano, 3-4 minuta dok ne omekša. Dodati zelje, grašak i vodu i ostaviti da proljkuča. Zatim smanjiti temperaturu i kuvati 3-4 minuta na laganoj vatri dok grašak ne omekša.


Sastojci:

100g peršuna

400g svežeg zelja 

50g putera

1 vlašac, očišćen i iseckan 

2-3 čena belog luka, oljušten i iseckan

400g smrznutog graška

1 litar bujona od povrća ili vode

100ml pavlake za kuvanje

so i biber

Za dekoraciju:

šaka seckanog zelja

šaka seckanog (mrvljenog) graška

nekoliko kapi maslinovog ulja

2. Dodati pavlaku za kuvanje i sve umutiti ručnim blenderom. Dodati so i biber po ukusu. Dodati preostali puter i mešati dok se ne istopi.

3. Sipati u 4 jednake posude za čorbu i ukrasiti seckanim zeljem i mrvljenim graškom i  sa nekoliko kapljica maslinovog ulja.