1. Skuvati supu, povaditi meso i povrće. Meso iseckati. Na maslacu i ulju propržiti kašiku brašna pa dodati seckan beli luk. Zatim dodavati po malo supe i mešati do željene gustine. 


Sastojci:

300 ml supe

kuvano pileće meso

50 ml mleka

1 kašika pavlake

komadić putera

1 kašika limunovog soka

4 čena belog luka

1 kašika brašna

1 kašika začina

peršunov list, mirođija

malo ulja

2. U mleko staviti pavlaku, dobro izmutiti žicom, ajmokac skloniti sa šporeta pa dodati mleko i pavlaku u njega i mešati žicom da se ne zgrudva.

3. Vratiti na šporet dodati začin, mirođiju, i seckan peršunov list. U to dodati na kraju seckano pileće meso. Ako je potrebno dodati još supe ako smatrate da je ajmokac gust.

4. Isključiti šporet i naš sos je gotov. Servirati uz kuvano povrće iz supe.

Izvor: kodbakeugostima.blogspot.rs