1. Skuvati supu, povaditi meso i povrće. Meso iseckati. Na maslacu i ulju propržiti kašiku brašna pa dodati seckan beli luk. Zatim dodavati po malo supe i mešati do željene gustine.
2. U mleko staviti pavlaku, dobro izmutiti žicom, ajmokac skloniti sa šporeta pa dodati mleko i pavlaku u njega i mešati žicom da se ne zgrudva.
3. Vratiti na šporet dodati začin, mirođiju, i seckan peršunov list. U to dodati na kraju seckano pileće meso. Ako je potrebno dodati još supe ako smatrate da je ajmokac gust.
4. Isključiti šporet i naš sos je gotov. Servirati uz kuvano povrće iz supe.
Izvor: kodbakeugostima.blogspot.rs
OSTVARITE NOVOGODIŠNJE ŽELJE DECI IZ DOMOVA BEZ RODITELJSKOG STARANJA!
Tri najlepša slavska kolača
Predlog raskošne posne trpeze za Svetog Nikolu
Posne punjene paprike za Svetog Nikolu
Praznični banana rolat