1. Rernu zagrejati na 180 C. Oljuštene i naseckane šargarepe i luk posolite, pobiberite i pospite kimom i uljem pa ispecite u plehu, na papiru za pečenje. 


Sastojci:

1 kg šargarepe

300 gr crnog luka

1 kašičica mlevenog kima

2 kašike ulja

1,5 l bujona od povrća

1 šolja pavlake za kuvanje

1 vezica svežeg bosiljka ili tucana paprika po želji

Za knedle: 

1 šoljica pšeničnog griza ili krupno mlevenog brašna

120 ml polumasnog mleka

1 kašičica praška za pecivo

2. Zamesite testo od brašna i mleka, dodajte prašak za pecivo, razvucite u trake debele oko 1 cm pa isecite na knedlice i ostavite da odstoje.

3. Pečene šargarepe i luk sameljite, dodajte u provreli bujon, pa u njemu skuvajte i knedle. Umešajte pavlaku i pospite bosiljkom ilipaprikom.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa  

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: Kuhaj