Tradicionalna sarajevska čorba se pravi od piletine.
Sastojci:
1 celo pile
4 šargareše
1 šolja graška
1 veća šolja pirinča
1 vezica bamje
2 kašike putera
3 kašike brašna
3 kašike seckanog peršunovog lista
Pročitajte i: Srpska pileća čorba
Način pripreme:
Celo pile stavite u veliku šerpu i kuhajte oko 1h (zavisno od veličine pileta).
Bamju staviti u vodu sa malo limunovog soka i kuhati 10-ak minuta. Ocediti i isprati.
U vodu staviti mrkvu narezanu na kockice, bamju i grašak i kuhati dok povrće ne omekša.
Dodati pirinač i pileće meso i kuvati dok riža ne bude gotova.
U šerpi otopiti puter, dodati brašno i popržiti.
Dodati čorbi i dobro promešati.
Ostaviti još malo da se kuva dok se ne zgusne.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: domacica.com
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus