Tradicionalna sarajevska čorba se pravi od piletine.

Sastojci:

1 celo pile

4 šargareše

1 šolja graška

1 veća šolja pirinča

1 vezica bamje

2 kašike putera

3 kašike brašna

3 kašike seckanog peršunovog lista

Pročitajte i: Srpska pileća čorba

Način pripreme:

Celo pile stavite u veliku šerpu i kuhajte oko 1h (zavisno od veličine pileta).

Bamju staviti u vodu sa malo limunovog soka i kuhati 10-ak minuta. Ocediti i isprati.

U vodu staviti mrkvu narezanu na kockice, bamju i grašak i kuhati dok povrće ne omekša.

Dodati pirinač i pileće meso i kuvati dok riža ne bude gotova.

U šerpi otopiti puter, dodati brašno i popržiti.

Dodati čorbi i dobro promešati.

Ostaviti još malo da se kuva dok se ne zgusne.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: domacica.com