Jedini kriterijum koji ljudi imaju kada su u pitanju mešane salate su ukusni sastojci, ali bez obzira na ukus postoje i druge stvari koje se moraju uzeti u obzir.

Neki sastojci ne idu zajedno u salati, kao što je kombinacija paradajza i krastavaca.

Svako od ovih povrća ima različito vreme koje je potrebno da se svari, a moramo znati tačno vreme varenja svake pojedene hrane pre nego što ih zajedno pomešamo.

Kombinovanje namirnica koje imaju različito vreme varenja nije nimalo poželjno. Kombinirajući takve sastojke može doći do fermentacije hrane u želucu i tako se može otrovati celo telo.

Krastavci i paradajz nisu međusobno kompatibilni i ne bi trebalo da ih uzimate zajedno zajedno. Kad stignu do stomaka i započne proces fermentacije, to može uzrokovati brojne probavne probleme.

Ostatak teksta pročitajte OVDE

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/