Ugrejaće vas savršeno u hladnim zimski danima.
Sastojci:
300 g dimljenog mesa ili dimljenih kostiju
1 glavica crnog luka
1/2 struka praziluka
3 čena belog luka
1 srednja šargarepa
2 srednja krompira
1 kašika seckanog korena peršuna
1 kašika seckanog korena paškanata
1 kašika brašna
po potrebi voda i ulje
po ukusu so
po ukusu suvi biljni začin
po ukusu beli biber
po ukusu mlevena paprika
po ukusu sušeni celer
po ukusu peršun
Priprema:
Ukoliko ste se odlučili da čorbu spremate sa suvim kostima, potrebno je prvo oprati kosti. Zatim, naliti i prokuvati. Prvu vodu prosuti, pa isprati kosti. Nakon toga, naliti čistu vodu i kuvati oko 30 minuta. Meso očistiti od kostiju.
Povrće iseckati sitno. Zagrejati ulje i propržiti povrće (sem krompira).
Dodati suvo meso i začine, pa nastaviti sa dinstanjem oko 5 minuta. Naliti vodu i kuvati čorbicu 15 minuta.
Nakon 15 minuta kuvanja, dodati krompir i nastaviti sa kuvanjem još oko 10 minuta.
Uzeti malo čorbice prohladiti i razmutiti kašiku brašna. Dodati kipućoj čorbi. Kuvati još oko 5 minuta.
Služiti toplu čorbu!
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus