Evo jednostavnog načina da sačuvate cveklu za zimu.
Sastojci:
5 kg cvekle
3 l vode
1 l sirćeta
3 kašike šećera
1,5 kašika soli
kesica konzervansa
nekoliko očišćenih i iseckanih glavica belog luka
Priprema:
Cveklu oljuštite i isecite na kolutove. Slažite je u tegle, a između redova stavite po malo belog luka. Skuvajte vodu sa sirćetom, solju i šećerom i dok je vrelo prelijte cveklu. Zatvorite tegle i prekrijte ih da ostanu što duže tople.
Napomena: Ako se tegle brzo ohlade, cvekla će biti hrskava pod zubima i neće mnogo omekšati.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: Stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem