Kompot podseća na detinjstvo i odlazak kod bake. Obično se pravi od kajsije ili breskve, ali možete da iskoristite i bobičasto voće ako ste ljubitelj, kao što su borovnice. Topli napitak ugrejaće vas u hladnim danima, ali i pomoći će ako imate grip. Priprema je jednostavna, vi birate šta koristite, a možete čak i suvo voće da koristite.
Sastojci:
400 g borovnica
14 kašika šećera
voda
Priprema:
Poređajte borovnice u sterilisanu teglu do polovine. Zatim sipajte vodu do vrha i onda sipajte šećer. Dobro zatvorite tegle. U šerpu stavite krpu na dno, pa sipajte vodu. Poređajte tegle i kada proključa, kuvajte još nekih 7 minuta. Ostavite da se kompot ohladi na sobnoj temepraturi, pa onda skladištite na hladnom mestu.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus