Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KISELA SALATA SA PASULJEM - RUSKI RECEPT ZA ZIMNICU: Kad jednom probate stalno ćete praviti

Ove godine u zimnicu uvrstite i kiselu salatu sa pasuljem.

 Kisela salata sa pasuljem Izvor: Shutterstock

Vreme je da se sprema zimnica i ako niste niste odlučili šta sve da pripremate, pored nezaobilaznog ajvara i pečenih paprika, mi vam predlažemo i ovu kiselu salatu sa pasuljem. Ovo je recept ruskih domaćica, a kako je pasulj namirnica koju svi vole savetujemo da  ovu salatu uvrstite u vašu zimnicu, jer je odličan prilog uz meso, a oduševiće i goste kada dođe vreme slava. 

  • Sastojci: 
  • 500 g pasulja 
  • 750 g crnog luka 
  • 750 g šargarepe 
  • 750 g paprike 
  • 1,5 l soka od paradajza 
  • 120 ml ulja 
  • 30 ml sirćeta 
  • 1,5 kašika soli 
  • 100 g šećera 

Priprema: 

Pasulj potopite u vodu na par sati, pa procedite i sipajte novu vodu. Kuvajte dok ne bude skoro gotov (ne treba da bude skroz mekan), pa posolite. U drugu šerpu sipajte ulje, pa dodajte sitno seckani crni luk i pržite dok ne omekša. Zatim sipajte paradajz sos, pa posolite i dodajte rendanu šaragarepu. Promešajte, pa dodajte i papriku isečenu na trake, a onda proceđeni pasulj i šećer. Ponovo promešajte, pa kad proključa poklopite i kuvajte još pola sata. Nakon toga sipajte sirće i promešajte. Dobijenu salatu sipajte u sterilisane tegle i dobro zatvorite. Okrenite naopačke, pokrijte peškirom ili ćebetom i ostavite da se potpuno ohladi. 

BONUS VIDEO: 

Pogledajte

01:38
Posni čili po receptu Eve Longorije
Izvor: Instagram/evalongoria
Izvor: Instagram/evalongoria

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti