Vreme je da se sprema zimnica i ako niste niste odlučili šta sve da pripremate, pored nezaobilaznog ajvara i pečenih paprika, mi vam predlažemo i ovu kiselu salatu sa pasuljem. Ovo je recept ruskih domaćica, a kako je pasulj namirnica koju svi vole savetujemo da  ovu salatu uvrstite u vašu zimnicu, jer je odličan prilog uz meso, a oduševiće i goste kada dođe vreme slava. 

  • Sastojci: 
  • 500 g pasulja 
  • 750 g crnog luka 
  • 750 g šargarepe 
  • 750 g paprike 
  • 1,5 l soka od paradajza 
  • 120 ml ulja 
  • 30 ml sirćeta 
  • 1,5 kašika soli 
  • 100 g šećera 

Priprema: 

Pasulj potopite u vodu na par sati, pa procedite i sipajte novu vodu. Kuvajte dok ne bude skoro gotov (ne treba da bude skroz mekan), pa posolite. U drugu šerpu sipajte ulje, pa dodajte sitno seckani crni luk i pržite dok ne omekša. Zatim sipajte paradajz sos, pa posolite i dodajte rendanu šaragarepu. Promešajte, pa dodajte i papriku isečenu na trake, a onda proceđeni pasulj i šećer. Ponovo promešajte, pa kad proključa poklopite i kuvajte još pola sata. Nakon toga sipajte sirće i promešajte. Dobijenu salatu sipajte u sterilisane tegle i dobro zatvorite. Okrenite naopačke, pokrijte peškirom ili ćebetom i ostavite da se potpuno ohladi. 

BONUS VIDEO: 

Posni čili po receptu Eve Longorije  Instagram/evalongoria

Izvor: Stvar ukusa