Sastojci:
- 500 ml vode
- 150 ml jabukovog sirćeta
- 5 komada malih sušenih paprika
- 1 kašičica crnog bibera (u zrnu)
- ¼ kašičice kima
- 1 kašičica korijandera
- 1 kašika soli
- 2 kašike šećera
- Ljuta paprika – po ukusu
- 2 čena belog luka
- 1 kašičica zrnastog senfa
- Mladi luk – po potrebi (oko 2 veće veze, očišćen)
Priprema:
Ako imate mladi luk koji ne stižete da potrošite, ne bacajte ga! Ukiselite ga brzo i lako – biće pun ukusa, aromatičan, i odličan dodatak svakom jelu.
Operite i očistite mladi luk, pa isecite na dužinu koja može da stane u teglu.
U šerpi pomešajte vodu, sirće, so, šećer, paprike, crni biber, kim, korijander, beli luk, senf i ljutu papriku. Stavite da provri, pa kuvajte 2–3 minuta da puste aromu. U čiste tegle poređajte mladi luk. Prelijte vrućom marinadom da luk bude potpuno prekriven.
Zatvorite tegle poklopcima, ostavite da se ohlade na sobnoj temperaturi, pa čuvajte u frižideru. Ostavite da odstoji bar 24–48 sati pre upotrebe da lepo upije sve ukuse.
Bonus video
Jednostavna salata sa avokadom i povrćem - svi će tražiti recept
Recept za najbrže palačinke od griza
Letnja krem čorba sa tikvicama i crvenim sočivom
Mekani kolač sa šumskim voćem
Napoleon torta u čaši – zaboravite klasične kore, ovo je još lakše i ukusnije