Ako vam je jaje na oko jedno od omiljenih jela, upotpunite ga određenim namirnicama i uživajte u pravoj gozbi.
Salata s jajetom na oko
Ne samo da će salata izgledati odlično kada stavite jaje na vrh, već ćete odmah dobiti neku vrstu prelivačim probijete žumance. Probajte kombinovati klasičnu zelenu salatu i pečeno jaje na oko.
Kombinacija s testeninom
Volite jaja i volite špagete? Pa, spojite to s povrćem i začinite malo život odličnim jelom, piše thekitchn.com. Povrće može biti sirovo ili kuvano, a birajte ga po želji. Jaje, naravno, ide na vrh.
Pica
Postoje namirnice koje se ne stavljaju na picu, ali jaje srećom nije na toj listi. Sve što trebate učiniti je staviti nekoliko jaja na picu pre nego što je stavite u rernu. Iznenađenje na tanjiru će biti jednostavno savršeno - belance hruskavo, a žumance mekano i ukusno.
I kelj je u igri
Lisnato zeleno povrće idealno je za kombinaciju s jajima. Odličan primer je kelj na koji možete staviti jaje i prepustiti se fuziji ukusa. Kelj možete prepržiti s malo slanine na maslinovom ulju i luku pa dodati jaje.
Tost
Jaje na tostu je uobičajena kombinacija, ali zašto komplikovati kada su najbolje stvari ponekad vrlo jednostavne? Jaje na oko pa još na na hrskavom tostu ne može biti greška, posebno ako dodate koju krišku paradajza, pečeni pasulj ili sir.
Izvor: tportal
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus