Ukoliko su vam potrebni samo šeširići pečuraka, nemojte bacati stopice. Sitno ih iseckajte i od njih napravite sos ili nadev.
Pošto gljive sadrže dosta hitinakoji neke osobe teško podnose, uvek ih dinstajte najmanje desetak minuta.
Ako jelo od pečuraka nije pojedeno dobro ga ohladite , i u frižideru možete da ga čuvate24 sata. Pre konzumiranja malo zagrejte.
Gljive koje se uzgajaju u domaćim uslovima, poput bukovače i šampinjona, nemaju na sebi mnogo prljavštine. Pažljivo ih obrišite kuhinjskim papirom i uklonite suve stopice. Divlje vrste poput žute trubače moraju pažljivo da se očiste od prljavštive. pomešajte vodu sa brašnom, i ovaj rastvor će delovati kao šmirgla. Pečurke nakratko potopite u rastvor kako se ne bi natopile vodom. pažljivo ih promućkajte, izvadite i dobro isperite.
Dragana Gojković
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus