1. Vatrostalne činijice za sufle namazati puterom i posuti šećerom. Čokoladu rastopiti na pari. Belanca odvojiti od žumanaca.
2. Belanca umutiti u čvrst sneg. Penasto umutiti puter sa šećerom. Dodati jedno po jedno žumance, a potom lagano mlevene bademe i rastopljenu čokoladu. Na kraju umešati umućena belanca.
3. Smesu razliti u činijice (ne do vrha već malo više od polovine). Peći na 170 °C oko 35 minuta. Kada je sufle gotov posuti prah šećerom i ukrasiti krupno rendanom čokoladom.
Sufle od čokolade
Ukoliko niste do sada nabavili posudice za sufle, požurite. Nećete se pokajati!
Još iz kategorije
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno