1. Vatrostalne činijice za sufle namazati puterom i posuti šećerom. Čokoladu rastopiti na pari. Belanca odvojiti od žumanaca.
2. Belanca umutiti u čvrst sneg. Penasto umutiti puter sa šećerom. Dodati jedno po jedno žumance, a potom lagano mlevene bademe i rastopljenu čokoladu. Na kraju umešati umućena belanca.
3. Smesu razliti u činijice (ne do vrha već malo više od polovine). Peći na 170 °C oko 35 minuta. Kada je sufle gotov posuti prah šećerom i ukrasiti krupno rendanom čokoladom.
Sufle od čokolade
Ukoliko niste do sada nabavili posudice za sufle, požurite. Nećete se pokajati!
Još iz kategorije
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus