1. Pomešati brašno, šećer, puter, mleveni badem, jaje i malo soli i umesiti testo. Uviti ga u foliju i hladiti u frižideru 60 minuta.
2. Zagrejati rernu na 180 stepeni. Razviti testo na radnoj površini s brašnom da bude debelo 4-5 mm, pa izvaditi modlicom 60 reckavih kružića (može i neki drugi oblik). Na polovini izvaditi malom modlom zvezdice
3. Poređati na peki papir i peći 12 minuta, pa izvaditi na rešetku da se kolačići prohlade.
2. Spajati džemom po dva kolačića (puni i šuplji) i posuti šećerom u prahu.
Zimski cvetići
Pravi praznični kolačići koji će razveseliti i trpezu i čulo ukusa.
Još iz kategorije
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus