Mnogi ljudi ostatke hrane od ručka ili sa slava čuvaju u plastičnim posudama u frižideru. Takođe i kupljenu hranu u prodavnici odlažu u plastičen posude jer tako zauzimaju manje mesta. Ali ne može sva hrana da se čuva u plastičnim posudama, jer se u njima neki sastojci brže kvare. 

Evo i šta ne trebate da čuvate u plastičnim posudama

Sir

Ako držite sir u zatvorenoj plastičnoj posudi duže od 3 dana, bakterije i gljivice počinju da se umnožavaju u njemu ubrzano. Ukus, aroma i tekstura će se pogoršati. Zbog toga ga je najbolje čuvati u staklenim ili keramičkim posudama ili foliji za hranu.

Salate

Posle praznika i slava ostaje dosta salata koje ljudi odlažu u frižider u plastičnim posudama, ali sveže povrće gubi većinu hranljivih materija u takvoj posudi. Pored toga, salate sa majonezom ne smete da odlažete na duži period. U zatvorenim plastičnim posudama bakterije se brže razmnožavaju.

Topla jela

Ne treba odmah odlagati sveže pripremljene supe, pire, variva i drugu toplu hranu. Mnoge vrste plastike ispuštaju toksične supstance kada se zagreju. Zbog toga je bolje da sačekate dok se ova jela ne ohlade, a zatim ih sipajte u plastične posude.

Pročitajte i ovo: Kako se čiste plastične posude od masnoće

BONUS VIDEO: 

Hrana za mršavljenje Tiktok/sororitynutritionist

(StvarUkusa/S.B.)