Mnogi ljudi ostatke hrane od ručka ili sa slava čuvaju u plastičnim posudama u frižideru. Takođe i kupljenu hranu u prodavnici odlažu u plastičen posude jer tako zauzimaju manje mesta. Ali ne može sva hrana da se čuva u plastičnim posudama, jer se u njima neki sastojci brže kvare.
Evo i šta ne trebate da čuvate u plastičnim posudama
Sir
Ako držite sir u zatvorenoj plastičnoj posudi duže od 3 dana, bakterije i gljivice počinju da se umnožavaju u njemu ubrzano. Ukus, aroma i tekstura će se pogoršati. Zbog toga ga je najbolje čuvati u staklenim ili keramičkim posudama ili foliji za hranu.
Salate
Posle praznika i slava ostaje dosta salata koje ljudi odlažu u frižider u plastičnim posudama, ali sveže povrće gubi većinu hranljivih materija u takvoj posudi. Pored toga, salate sa majonezom ne smete da odlažete na duži period. U zatvorenim plastičnim posudama bakterije se brže razmnožavaju.
Topla jela
Ne treba odmah odlagati sveže pripremljene supe, pire, variva i drugu toplu hranu. Mnoge vrste plastike ispuštaju toksične supstance kada se zagreju. Zbog toga je bolje da sačekate dok se ova jela ne ohlade, a zatim ih sipajte u plastične posude.
Pročitajte i ovo: Kako se čiste plastične posude od masnoće
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus