Domaćice koje nisu vešte u kuhinji često se pridržavaju saveta koje su dobile od mama i baka. Ali, danas su popularne društvene mreže na kojima možete da pronađete najrazličitije trikove i savete koji mogu da vam pomognu da što bolje pripremite neko jelo, ali i da očistite kuhinju bez puno muke.
Ipak, nisu svi trikovi i saveti praktični, a često se dešava i da ne funkcionišu. Donosimo vam 3 saveta koja su jako popularna na svim društvenim mrežama i čije snimke ljudi često prosleđuju, a oni mogu da naprave samo štetu. Kada želite da isprobate neki trik ili savet sa društvenih mreža prvo ga dobro pogledajte i ako vam ne deluje logično nemojte da primenjujete.
Evo i koji su saveti popularni, a mogu da oštete elemente ili da unište ukus hrane:
Zagrejte bocu vina da uklonite čep
Na društvenim mrežama ovo je popularan i dobro poznat metod koji ima lošu stranu. Zagrevanje vazduha u grlu boce će povećati pritisak dovoljno da se ukloni čep, ali imajte na umu da boca može da pukne u rukama i da izazove povredu. I malo je verovatno da će vam se dopasti toplo vino.
U kuvanu testeninu dodajte ulje
Ljudi obično sipaju kašiku ulja u testeninu koju kuvaju, a to se radi kako se ona ne bi zalepila. Ovo Italijani nikako ne preporučuju, već savetuju da se testenina povremeno promeša. Dodavanje ulja je čini klizavom i sos neće lepo upiti.
Zagrejte picu u mikrotalasnoj sa čašom vode
Često možete da vidite kako ljudi na drštvenim mrežama preporučuju da se pica zagreje u mikrotalasnoj sa čašom vode, ako želite da ima hrskavu koru. To će samo pokvariti ukus pice, a kora će biti gumena. Za podgrevanje koristite rernu.
Pročitajte i ovo: Kako da brzo očistite mladi krompir?
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem