Evo kako da ovu dobro poznatu žitaricu pripremite da bude veoma ukusna i da vaš organizam bude sit.
Potrebno je:
- 1 šolja heljde
- 1 kiselo mleko
- 5 kriški pršute
- 2 kašike semenki golice
- 2 kašike semenki suncokreta
- so
- malo limunovog soka
Postupak:
Heljda kao i sve druge žitarice treba da se potope dan pre kuvanja. Dobro operite heljdu, stavite u posudu i nalijete vodom. Neka prenoći. Ujutru prospite vodu i još jednom operite zrna. Nakon toga heljda je spremna za kuvanje.
Nakon što voda provri kuvajte oko 5 minuta. Potom ostavite pokriveno još oko 10 minuta da zrno nabubri.
Procedite i dodajte kiselo mleko, sitno seckanu pršutu i semenke. Služite uz salatu dok je još topla.
Ovaj obrok bi trebalo da vas drži dugo sitim.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: stvarukusa.rs
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno