1. Na kockice isecite šampinjone i beli luk, a na kolutiće mladi luk. Zagrejte ulje i lagano pržite beli i mladi luk.
2. Umešajte šampinjone, isprva ih pržite na jakoj vatri i potom dinstajte na laganijoj vatri oko 5 minuta. Rastopite maslac, svetlo propržite brašno, pažljivo umešajte supu i mleko da se ne stvore grudvice, mešajte dok ne provri, smanjite vatru i uz povremeno mešanje kuvajte još 5 minuta. Sos začinite solju, biberom i muskatnim oraščićem. Umešajte i 75 g sira.
3. Kanelone napunite pripremljenom smesom, gusto ih poređajte u duguljastu vatrostalnu posudu koju ste prethodno podmazali, prelijte ih sosom, pospite ostatkom sira i pecite 30 minuta.
Kako se pravilno kuvaju jaja za Uskrs
Grilovani fileti šarana sa povrćem za Veliki petak
Posna pita sa jabukama za Veliki petak
Mimoza salata sa piletinom
Zaboravite klasiku, ovo je najlakši način za najlepša jaja za Uskrs