1. Rernu zagrejte na 200 stepeni. Sitno naseckajte glavicu luka i 2 čena belog luka, propržite na maslacu da postanu staklasti. Dodajte očišćeni spanać (ako je zamrznut, otopite ga na luku i belom luku) i propržite ga da svene. Ocedite i naseckajte, začinite solju, biberom i muskatnim oraščićem. Umešajte prezle, 150 g sira i jaja. Smesu stavite u poslastičarsku kesicu s velikim otvorom, napunite kanelone i poslažite ih u namašćenu vatrostalnu posudu.


Sastojci:

2 glavice luka
3 čena belog luka
kašika maslaca
750 g spanaća
muskatni oraščić
2 kašike prezli
200 g rendanog ementalera ili sličnog sira
2 jajeta
20 kanelona
2 kašike ulja od repice
konzerva usitnjenog paradajza (850 ml)
kašicica suvog majorana
2 kašike kisele pavlake
prstohvat šećera
75 g sira ribanca
so, biber

2. Na kockice isecite ostatak luka i belog luka, propržite ih na ulju, umešajte paradajz i majoran i kuvajte na laganoj vatri oko 5 minuta. Umešajte i pavlaku pa sos začinite solju, biberom i šećerom. Prelijte kanelone, stavite ih u rernu i pecite oko 30 minuta. Tad ih pospite ostatkom sira i zapecite još 5-10 minuta.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu