Počeo je period godine kada smo svi spremni za ukusne deserte! Predlažemo da pripremite ukusan krem koji je idealan za sve vrste kolačića.
Sastojci:
300 grama keksa
100 maslaca
20 grama meda
1 kašičica ekstrakta vanile
100 mililitara mleka
Način pripreme:
Polomite keks na sitne komade i stavite u blender kako biste ga pretvorili u mrvice. Zatim otopite maslac, med, vanilu i mleko i kuvajte dok se svi sastojci ne sjedine. Kada dobijete homogenu smesu, dodajte keks i vratite smesu nazad u blender. Tekstura krema treba da bude glatka, kao Nutella ili kikiriki puter.
Ako dobijete previše gustu smesu za svoj ukus, slobodno dodajte više mleka.
Krem sipajte u staklenu posudu i dobro zatvorite. Držite ga na sobnoj temperaturi do 5 dana. Ako ga stavite u frižider neće biti tako ukusan. Ako želite da u svojoj kuhinji unesete novogodišnji duh, ukrasite teglu i iznenadite svoje ukućane.
Poslužite krem uz bilo koje kolačiće.
Fenomenalan recept za novogodišnje keksiće možete pročitati OVDE.
Novogodišnji keksići mogu biti idealni, a ukoliko imate strpljenja da ih ukrasite lagano i lepo, oni mogu postati prava mala umetnička dela.
Osim toga fenomenalni puter keksići su odličan izbor za predstojeće praznike.
Za koji god recept da se odlučite bitno je da se dovoljno potrudite i rezulati će biti očigledni.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: zenskimagazin.rs/stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus