Krofne su uvek dobro rešenje ako vam se jede nešto slatko.
Sastojci:
Za krofne:
1 ½ šolje univerzalnog brašna (260 g)
½ šolje brašna od celog pšenice (75 g)
¾ šolje granuliranog šećera (170 g)
2 kašike praška za pecivo
½ kašičice svežeg mlevenog muškatnog oraščića
½ kašičice mlevenog cimeta
¼ kašika mlevenog đumbira
1 kašika soli
1 ¼ šolje mlaćenice
1 jaje
2 kašičice čistog ekstrakta vanile
5 kašika putera, rastopljeno i malo ohlađeno
Za premaz:
½ šolje šećera
1 kašika mlevenog cimeta
Priprema:
Zagrejati rernu na 180°C i posude za krofne poprskati sa malo ulja. U srednjoj posudi umutite brašno, šećer, prašak za pecivo, muškatni oraščić, cimet, đumbir i so. Sklonite sa strane. U posebnoj posudi umutite puter, jaja, vanilu i rastopljeni puter. Pomešajte mokru i suvu smesu i mešajte gumenom špatulom dok se ne sjedini. Napunite poslastičarski špric mlaćenicom i punite krofne do pola. Pecite 8-10 minuta ili dok se krofne ne povuku po dodiru. Prebacite na žice i ostavite da odmare 5 minuta. Umutite zajedno 1/2 šolje šećera i 1 kašiku cimeta i sipajte u plitku činiju. Kad su se krofne dovoljno ohladile da podnesete, ali još tople, uvaljajte ih u cimet šećer da se dobro premažu. Poslužite toplo.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem