Krofne su uvek dobro rešenje ako vam se jede nešto slatko.

Sastojci:

Za krofne:

1 ½ šolje univerzalnog brašna (260 g)

½ šolje brašna od celog pšenice (75 g)

¾ šolje granuliranog šećera (170 g)

2 kašike praška za pecivo

½ kašičice svežeg mlevenog muškatnog oraščića

½ kašičice mlevenog cimeta

¼ kašika mlevenog đumbira

1 kašika soli

1 ¼ šolje mlaćenice

1 jaje

2 kašičice čistog ekstrakta vanile

5 kašika putera, rastopljeno i malo ohlađeno

Za premaz:

½ šolje šećera

1 kašika mlevenog cimeta

Priprema:

Zagrejati rernu na 180°C i posude za krofne poprskati sa malo ulja. U srednjoj posudi umutite brašno, šećer, prašak za pecivo, muškatni oraščić, cimet, đumbir i so. Sklonite sa strane. U posebnoj posudi umutite puter, jaja, vanilu i rastopljeni puter. Pomešajte mokru i suvu smesu i mešajte gumenom špatulom dok se ne sjedini. Napunite poslastičarski špric mlaćenicom i punite krofne do pola. Pecite 8-10 minuta ili dok se krofne ne povuku po dodiru. Prebacite na žice i ostavite da odmare 5 minuta. Umutite zajedno 1/2 šolje šećera i 1 kašiku cimeta i sipajte u plitku činiju. Kad su se krofne dovoljno ohladile da podnesete, ali još tople, uvaljajte ih u cimet šećer da se dobro premažu. Poslužite toplo.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama- Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs