Namirnice za ovu poslasticu verovatno već imate u kuhinji. Odvojite malo vremena i obradujte svoje najmilije!
Sastojci:
4 jajeta
175 g šećera
4 kašike hladne vode
100 g brašna
100 g gustina
3 kašike kakaoa
½ praška za pecivo
Fil:
½ l mleka
1 puding od čokolade
6 kašika šećera
200 g čokolade
250 g margarina
Ostalo:
marmelada od kajsije ili šipka
rum
150 g čokolade
Priprema:
Jaja, šećer i vodu penasto umutiti. Brašno, gustin, kakao i prašak za pecivo pomešati, pa lagano umešati u smesu od jaja. Pažljivo promešati i izliti u pripremljen okrugli kalup (prečnika 26 cm). Peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni C, oko 25-30 minuta (proveriti čačkalicom da li je kora pečena).
Ohlađenu koru poprečno preseći da se dobiju 3 kore. Skuvati puding i, dok je još vruć, dodati čokoladu. Mešati dok se čokolada ne istopi, a kad se smesa ohladi, dodati margarin i dobro umutiti. Svaku koru poprskati rumom, premazati marmeladom i filom i ređati jednu na drugu. Celu tortu premazati rastopljenom čokoladom.
Izvor: Mondo.rs
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom