Novogodišnji praznici nisu isti bez jednog ovakvog kolača.
Sastojci:
- 400 g brašna
- 1 kockica kvasca
- malo soli
- 3 jajeta
- 200 g šećera
- 150 ml toplog mleka
- 200 g putera
- 2 žumanca
- 2 kesice cimeta
- ulje za podmazivanje kalupa
- šećer u prahu za podmazivanje
Priprema: Zamesite testo od brašna, kvasca, malo soli, jaja, 1 kašika šećera i mleka. Ostavite da naraste oko 45 minuta na toplom mestu.
Umutite maslac, žumanca i 100 g šećera. Dodajte u testo. Ostavite da miruje još pola sata.
Zatim podelite testo na dva dela. Cimet i ostatak šećera dodajte u polovinu testa. Nauljite kalup za kuglof, razvaljajte žuto testo, preko njega braon i uvijte u rolat. Nakon toga ga ostavite na toplom mestu da naraste još oko pola sata.
Preko nadošlog testa poređajte maslac koji ste iseckali na kockice. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko sat vremena. Pred služenje pospite prah šećerom i topljenom čokoladom.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus