Novogodišnji praznici nisu isti bez jednog ovakvog kolača.

Sastojci:

  • 400 g brašna
  • 1 kockica kvasca
  • malo soli
  • 3 jajeta
  • 200 g šećera
  • 150 ml toplog mleka
  • 200 g putera
  • 2 žumanca
  • 2 kesice cimeta
  • ulje za podmazivanje kalupa
  • šećer u prahu za podmazivanje

Priprema: Zamesite testo od brašna, kvasca, malo soli, jaja, 1 kašika šećera i mleka. Ostavite da naraste oko 45 minuta na toplom mestu.

Umutite maslac, žumanca i 100 g šećera. Dodajte u testo. Ostavite da miruje još pola sata.

Zatim podelite testo na dva dela. Cimet i ostatak šećera dodajte u polovinu testa. Nauljite kalup za kuglof, razvaljajte žuto testo, preko njega braon i uvijte u rolat. Nakon toga ga ostavite na toplom mestu da naraste još oko pola sata.

Preko nadošlog testa poređajte maslac koji ste iseckali na kockice. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko sat vremena. Pred služenje pospite prah šećerom i topljenom čokoladom.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs