1. Želatin namočite u dosta hladne vode da omekša (držite ga u vodi oko 15 minuta). Ugrejte do vrenja slatku pavlaku sa vanilin šecerom i sklonite s vatre. Želatin iscedite, rastopite u vrućoj pavlaci pa ostavite sa strane da se prohladi.
2. Pavlaku sa želatinom rasporedite u 4 kalupčića (zapremine 150 ml) i držite u frižideru bar 2 sata.
3. Za pripremu preliva šipku vanile po dužini zarežite, pa joj sastružite srž. U šerpici izmešajte vanilu, njenu srž, voće, vino i sok od limuna, stavite na laganu vatru da se polako zagreva i pustite da se kuva još oko 3 minuta. Po potrebi dodajte malo vode i šećera. Sklonite s vatre i ostavite da se ohladi. Izvadite mahunu vanile.
4. Pre služenja, kalupe kratko zaronite u vruću vodu i oštrim nožem odvojte krem od zida posudica, izručite in na tacnu, prelijte prelivom i poslužite.