1. Želatin nakvasite u dosta hladne vode oko 10 minuta, pa zagrejte mleko u koje ste dodali nes kafu.

2. Umutite žumance, šećer i vanilin šećer, potom smesu umutite na pari. Postepeno umešajte mleko sa kafom. U pripremljenoj masi rastopite želatin i na kraju umešajte liker.

3. Stavite činiju sa kremom na drugu činiju sa ledenom vodom i mešajte dok se ne ohladi.

4. Umutite pavlaku i umešajte u krem čim počne da želira. Sipajte u šolje ili caše, pa držite u frižideru 1 sat.


Sastojci:

4 listića želatina
600 ml mleka
4 kašičice nes kafe
prstohvat soli
4 žumanca
4 kašike šećera
2 vanilin šećera
2 kašike likera od kafe
200 ml slatke pavlake
šlag za ukrašavanje

5. Ukrasite šlagom u spreju (ili napravite sami šlag) neposredno pre posluživanja.

SUPERSAVET: U tacnu stavite nekoliko zrna kafe i vaši gosti će imati utisak da su u nekom eksluzivnom restoranu!