1. Zagrejati rernu na 190 C. Podmazati maslacem kalupe za mafine ili stavite papirne korpice.


Sastojci:

50 grama kakao praha
240 ml prokuvane vruće vode
175 grama brašna
2 kašičice praška za pecivo
1/4 kašičice soli
113 grama neslanog putera, sobne temperature
200 grama kristal šećera
2 velika jaja
2 kašičice čistog ekstrakta vanile

2. U maloj posudi mešati kako prah i vodu, dok ne postane glatko. Pustiti da se ohladi na sobnoj temperaturi.

3. U drugoj posudi umutiti zajedno brašno, prašak za pecivo i so.

4. U drugoj činiji mikserom umutiti puter i šećer, dok  ne postane svetao i kremast. Dodavati jaja, jedno po jedno i mikserom mešati dok ne postane glatko. Dodate ekstratkt vanile, a zatim i mešavinu brašna, ali samo dok se masa ne sjedini. Na kraju staviti kakao.

5. Sipati masu u svaku rupu (do dve trećine) i peći oko 15 - 20 minuta ili dok čačkalica ne izađe iz cupcake čista.

SAVET:

Kapkejkovi se ne smeju predugo peći, jer će biti suvi.


Ukrasiti ih fondanom u skladu s prilikom za koju ih pripremati. Mi vam za ovu priliku predlažemo bundevice, paukove, veštičje šeširiće... Pogledajte galeriju.