1. Umutite jaja da dobijete penu. Dodajte brašno, 50 g šećera, mleko i so, pa izmešajte sve u glatko testo.

2. Jabuke oljuštite, izdubite im sredinu sa semenkama i vodoravno ih isecite na kolutove i odmah pokapajte sokom od limuna da ne potamne.

3. Zagrejte u tiganju kašičicu putera, dodajte 1/4 jabuka, prelijte 1/4 testa. Ispecite palačinku da sa obe strane bude zlatnožuta. Ponovite postupak dok ne potrošite sve testo i jabuke. Gotove palačinke ostavite u rerni zagrejanoj na 70 stepeni.

4. Pre posluživanja izmešajte cimet i preostali šećer, pospite palačinke i iznesite na sto. Ako želite, pospite ih i sa malo šećera u prahu.


Sastojci:

4 jajeta
4 kašike brašna
100 g šećera
200 ml mleka
1 prstohvat soli
4 manje kiselkaste jabuke
2 kašike soka od limuna
4 kašike putera
1/2 kašike mlevenog cimeta
po želji šećer u prahu