1. Izmešajte brašno, badem, šećer i cimet. U sredini smese napravite udubljenje u koje treba da razbijete jaje, dodajte med, so i koricu limuna. Po rubu brašna stavite listiće putera pa rukama na brzinu umesite homogeno testo koje ćete omotati folijom i držati u frižideru 1 sat.

2. Kruške oljuštite, očistite i isecite na kockice, zatim izmešajte sa sokom od limuna da ne potamne. Rernu zagrejte na 220 stepeni. Testo potom razvaljajte i stavite u okrugli kalup (ø 26 cm). Viljuškom izbockajte testo, rasporedite po njemu komadiće krušaka, pokapajte ih medom i pecite 30 minuta.

3. Za to vreme umutite belanca i šecer u prahu (postepeno ga sipajte), razmažite viljuškom po pečenom kolaču i kratko zapecite na istoj temperaturi da vrhovi krema dobiju lepu boju.


Sastojci:

Za podlogu:
150 g brašna
100 g mlevenog badema
1 jaje
80 g šećera
1 kašicica cimeta u prahu
1 kašika meda
rendana korica 1/2 neprskanog limuna
150 g putera

Za nadev:
1 kg krušaka
2 kašike soka od limuna
1 kašika meda

Za beze:
3 belanca
100 g šecera u prahu