1. Umesite testo od integralnog brašna, putera, meda i jaja, oblikujte ga u kuglu, umotajte u prozirnu foliju i ostavite 30 minuta u frižideru.
Kruške oljuštite, ali ostavite peteljke. Ako želite, odozdo im pažljivo izdubite sredinu sa košticama. Poklopljene ih dinstajte u 125 ml vode sa 2 kašike šecera, oko 6 minuta, a potom ih dobro ocedite.
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Ohla eno testo okruglo razvaljajte na pobrašnjenoj radnoj površini pa njime obložite talasasti okrugli kalup (ø 26 cm) i okolo napravite malo povišenu ivicu. Za nadev razbijte jaja, odvojite belanca od žumanaca pa ulupajte cvrsti sneg od belanaca i malo soli.
Žumanca penasto izmiksajte sa medom i dodajte med i brašno. Varjacom polako umešajte sneg pa krem razmažite po testu. U krem stavite kruške, a kolac pecite 50-60 minuta. Deset minuta pre kraja pospite ga bademima u listicima.