1. Od 175 g margarina, šećera, malo soli, kvasca rastopljenog u mleku, brašna i 4 jajeta zamesite testo. Preostao margarin držite neko vreme na sobnoj temperaturi da omekša. Oklagijom razvucite testo u pravugaoni oblik ili krug. U sredinu stavite margarin, oblikovan u prevougaoni oblik, obavijte ga testom presavijajući ga kao knjigu. Oklagijom dobro pritisnite testo da masnoća prione, zatim testo razvucite i ponovo presavijte načetvoro. Ostavite testo u frižideru da odstoji 15 minuta. Ponovo ga razvucite, presavijte i opet ostavite u frižideru da odstoji 15 minuta.


Sastojci:

350 g brašna
oko 350 g margarina
20 g šećera
15 g kvasca
5 jaja
kašika krupnog šećera
so

Fil za picu po želji:

seckane pečurke
seckana šunka
kačkavalj
kečap
origano

2. Na kraju razvucite koru u pravugaoni oblik debljine nekoliko milimetara. Razvučenu koru isecite na šire šnite, ivice premažite razmućenim žumancetom, napunite pica-smesom po želji, urolajte u kifle i stavite u podmazan pleh da se peče.

3. Kroasani se peku na temperaturi od 220 stepeni. Odozgo prelijte kečapom i narendajte sir.