1. U činiju ili na radnu površinu sipajte brašno, pomešajte sa solju, pa u sredini napravite udubljenje i u njega stavite prstima izmrvljen svež kvasac. Dodajte malo mlake vode sa šećerom. Testo mesite dok ne postane glatko i mekano toliko da se odvaja lako od prstiju. Stavite ga u pobrašnjenu posudu i pokrijte čistom krpom. Ostavite činiju na toplom mestu kako bi testo lepo naraslo. Za nadolaženje testa (trebalo bi da se testo udvostruči) potrebno je barem dva sata.
2. Još jednom testo lako premesite, da se ne izgube mehurići, stavite u pobrašnjenu tepsiju i pecite u rerni koju ste prethodno zagrejali na 220 stepeni. Kad hleb izvadite iz rerne, poprskajte ga hladnom običnom ili kiselom vodom, kako bi korica ostala hrskava.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus