1. U činiju ili na radnu površinu sipajte brašno, pomešajte sa solju, pa u sredini napravite udubljenje i u njega stavite prstima izmrvljen svež kvasac. Dodajte malo mlake vode sa šećerom. Testo mesite dok ne postane glatko i mekano toliko da se odvaja lako od prstiju. Stavite ga u pobrašnjenu posudu i pokrijte čistom krpom. Ostavite činiju na toplom mestu kako bi testo lepo naraslo. Za nadolaženje testa (trebalo bi da se testo udvostruči) potrebno je barem dva sata.
2. Još jednom testo lako premesite, da se ne izgube mehurići, stavite u pobrašnjenu tepsiju i pecite u rerni koju ste prethodno zagrejali na 220 stepeni. Kad hleb izvadite iz rerne, poprskajte ga hladnom običnom ili kiselom vodom, kako bi korica ostala hrskava.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom