1. Zagrejte rernu na 180 stepeni.
2. Isipajte borovnice, 1/2 šoljice šećera, limunov sok i korijander u veliku posudu. Dodajte kukuruzno brašno.
3. Prebacite smesu u posudu za pečenje.
4. Pomešajte brašno, preostale 3 kašike šećera, prašak za pecivo i so u posebnu posudu. Sipajte 1 1/4 čaše pavlake i mešajte dok se testo ne sjedini.
5. Dodajte preostalu 1/4 pavleke i mešajte.
6. Okrenite testo na dobro očišćenu radnu površinu. Mesite testo oko 30 sekundi.
7. Podelite testo u pravougaonik. Odvojiti u 8 kvadratnih komada.
8. Pospite na vrh borovnice kako biste napravili izgled "kaldrme".
9. Pecite u rerni dok ne dobije zlatno-smeđu boju oko ivica, a voće umetnite u smesu pola sata nakon pečenja.
10. Izvadite iz rerne i hladite najmanje 10 minuta pre serviranja. Poslužite toplo ili na sobnoj temperaturi, preliveno sa vanilinim sladoledom ili šlagom.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom