1. Na ulju isprzite sitno seckana oba luka, i dodajte pola male kasičice šećera.


Sastojci:

1 kesa zamrznutog graška

1 veca glavica crnog luka

2-3 čena belog luka

2  krompira

2-3 šargarepe

ulje

so

suvi biljni začini

mirođija

malo brašna

mlevena slatka paprika

malo šećera

peršun

2. Šargarepu ogulite, isecite na tanke kolutove, krompir na sitne kockice i dodajte na luk. Zatim dodajte grasak i sve zajedno malo jos propržite. Dodajte jednu kašiku brasna, aleve paprike po želji, i nalijte vrelom vodom (količina vode zavisi od željene gustine).

3. Pospite mirođijom, suvom ili svežom i poklopite da se kuva, povremeno promešajte. Kada je skoro gotovo (kad grašak omekša i bude željene gustine), posolite ili dodajte biljne začine i pospite peršunom.

Savet: Ako zelite da grašak spremite s mesom, prvo meso ispržite, izvadite iz šerpe, a onda tu pržite luk i ostalo. Na kraju pripreme graška vratite meso da se kuva zajedno s povrćem.

Izvor: Kod bake u gostima