1. Dunje obrisati pamučnom krpom (ne smeju se prati vodom), oljuštiti i staviti u teglu samo ljuske, a ostalo upotrebiti za kompot.
2. Ljuske dunja naliti rakijom, hermetički zatvoriti i ostaviti da stoje u tegli 6–7 nedelja.
3. Nakon toga šećer skuvati sa vodom, dodati cimet i pustiti da vri 3 minuta. Izvaditi cimet, ohladiti sirup i sipati u teglu sa ljuskama i rakijom.
4. Na kraju procediti kroz gazu i sipati liker u manje flaše.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus