1. Zagrejati rernu na 180 stepeni i u njoj peći badem 8-10 minuta. Izvadite iz rerne i prohladite ih, a zatim pomešajte sa ¼ šolje (50 gr) šećera i sve to samleti.
2. U odvojenoj posudi pomešati brašno, cimet, so i limunovu koru.
3. U treću činiju stavite puter ili margarin, preostali šećer (100 gr) i mutiti mikserom 2-3 minuta, a zatim dodati aromu vanile i žumanca. U to dodajte mleveni badem, a zatim mešavinu sa brašnom, i sve to mešati dok se ne napravi testo.
4. Podelite testo na dve polovine, i svaku polovinu pokrijte plastičnom folijom i držite u frižideru 30 – 60 minuta, pa čak i do dva dana.
5. Razvaljati testo oklagijom na oko 5 cm debljine i iseći kolače modlama po želji. Jednu polovinu kolača iseći sa madlim modlama u centru kako bi ostala šupljina. Postavite kolače u pleh, a zatim ih peći na 180 stepeni.
6. Isto ponoviti i sa drugom polovinom testa. Kolače peći oko 12 minuta, ili dok blago ne porumene oko ivica.
7. Kada se kolačici ohlade, premazati džemom deo bez šupljina, zatim na to staviti deo sa šupljinom i dodati još malo džema u sam otvor. Ivice posuti šećerom u prahu i vaši kolačići su spremni.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus