1. Zagrejte rernu na 200 stepeni.
2. Odvojite belanca od žumanaca. Ulupajte čvrst sneg od belanaca s malo soli.
3. U drugoj posudi kremasto umutite žumanca sa 125 g šećera i dve kašike vanilin-šećera. Uspite sneg od belanaca i brašno pomešano sa kakaom, pa oprezno promešajte. Smesu razmažite na pleh obložen papirom za pečenje i pecite 12 minuta. Pečeni biskvit stavite na krpu posutu šećerom, odlepite papir i urolajte zajedno s krpom.
4. Umutite svež sir s preostalih 75 g šećera i druge dve kašike vanilin-šećera. Dodajte slatku pavlaku umućenu sa učvršćivačem.
5. Ohlađeni biskvit odmotajte i premažite sa tri četvrtine krema, pa na jedan kraj poređajte banane koje ste prethodno prelili limunovim sokom. Urolajte biskvit i premažite ostatkom krema. Pospite čokoladnim mrvicama ili bademom.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus