1. Izmešajte keks sa cimetom, šećerom i puterom. Rukama umesite testo i formirajte kao podlogu po dnu nauljenog pleha (ø 26 cm) pa ga stavite u frižider.

2. Voće operite (ili odmrznize), pa pola izgnječite i iscedite sok.

3. Želatin razmutite u 50 ml vode pa ostavite da bubri 10 minuta. Od slatke pavlake ulupajte šlag, pa umešajte krem fiks, prosejani šećer u prahu, sok i koricu od limuna.

4. Na laganoj vatri rastopite razmućeni želatin, umešajte 4 kašike šlaga, a potom tu smesu izmešajte sa preostalim šlagom i izgnječenim voćem. Šlag-krem sa voćem razmažite po podlozi od plazme i držite u frižideru još 2 sata.

5. Pripremite preliv prema uputstvu na kesici sa sokom od voća i višanja (dodajte vode ukoliko je potrebno da dobijete količinu navedenu u uputstvu). U njega umešajte preostalo voće.

6. Prelijte tortu pripremljenim prelivom i držite je u frižideru oko 2 sata.


Sastojci:

Za testo:
150 g keksa
1 kašičica cimeta u prahu
3 kašike šećera
75 g omekšalog putera

Ostali sastojci:
500 g šumskog voća
1 kesica belog želatina u prahu
250 ml soka od višanja
500 ml slatke pavlake
2 krem fiksa
75 g šećera u prahu
1 kašika soka od limuna i naribana korica
crveni preliv za torte