1. Izmešajte keks sa cimetom, šećerom i puterom. Rukama umesite testo i formirajte kao podlogu po dnu nauljenog pleha (ø 26 cm) pa ga stavite u frižider.
2. Voće operite (ili odmrznize), pa pola izgnječite i iscedite sok.
3. Želatin razmutite u 50 ml vode pa ostavite da bubri 10 minuta. Od slatke pavlake ulupajte šlag, pa umešajte krem fiks, prosejani šećer u prahu, sok i koricu od limuna.
4. Na laganoj vatri rastopite razmućeni želatin, umešajte 4 kašike šlaga, a potom tu smesu izmešajte sa preostalim šlagom i izgnječenim voćem. Šlag-krem sa voćem razmažite po podlozi od plazme i držite u frižideru još 2 sata.
5. Pripremite preliv prema uputstvu na kesici sa sokom od voća i višanja (dodajte vode ukoliko je potrebno da dobijete količinu navedenu u uputstvu). U njega umešajte preostalo voće.
6. Prelijte tortu pripremljenim prelivom i držite je u frižideru oko 2 sata.
Šlag torta sa šumskim voćem
Ova lagana torta može biti napravljena i od smrznutog voća.
Još iz kategorije
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom