1.Stavite mleko, vegetu i so da se kuvaju. Kad provri, dodajte brašno (odjednom sipajte svu količinu) neprestano mešajuci dok se smesa ne zgusne.


Sastojci:

5 dl mleka
kašika vegete
200 g brašna
5 jaja
so

Fil:

2 dl kiselog mleka
200 g mladog kravljeg sira
2 kisela krastavca
100 g šunkarice
100 g suvog mesa ili kobasice
malo bibera
so, po želji

2.Sklonite s vatre i dodajte jedno po jedno žumance, i na kraju sneg od belanaca. 

3.U tepsiju (30x50 cm) stavite pek papir i izlijte smesu. Pecite na 200 stepeni. 

4.Za fil izmešajte sir, kiselo mleko i krastavcice, šunku i suvo meso iseckane na kockice. Posolite i pobiberite po ukusu.

5. Pečen biskvit izvadite na krpu, premažite filom i još vruć urolajte i ostavite da se ohladi.

Napomena: Ako hoćete toplo predjelo, rolat ponovo vratite u tepsiju, prelijte kiselim mlekom, i zapecite desetak minuta.