1. U malu činiju usuti malo tople vode, izmrvljeni kvasac i 1 kašičicu šećera.
2. U drugu činiju usuti brašno i so.
3. Pripremljeni kvasac i ostatak tople vode dodati u činiju sa brašnom. Od navedenih sastojaka napraviti testo. Testo pokriti sa providnom folijom i ostaviti na toplom mestu da naraste.
4. Nadokislo testo staviti u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Rukom razvuci testo u tepsiji i voditi računa da testo ne dodiruje ivice tepsije. Po testu do dna tepsije sa jedne i druge strane zarezati kose crte, razmaka 4 cm.
5. Pre pečenja testo premazati sa umućenim jajetom, posuti sa susamom i morskom soli. Peći na temperaturi od 200°C dok ne dobije braon boju.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: serbiancafe.com
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus