1. Žumanca umutiti mikserom dok ne dobijete glatki krem i stavite ih u posudu na paru na najmanje 4 minuta uz neprestano mešanje. Skinuti s pare i ostaviti da se malo ohladi.


Sastojci:

5 žumanaca

5 belanaca

5 kašičica šećera

500 ml slatke pavlake + 200 ml za ukrašavanje

300 g kikirikija u ljusci

150 g čokolade za kuvanje

Malo putera i malo mleka

2. U međuvremenu umutite slatku pavlaku, belance takođe istucite u čvrsti sneg pa u njih naizmenično dodajte kašiku pavlake, kašiku šećera i kašiku žumanaca i miksajte na najmanjem stepenu. Nastavite s dodavanjem sastojaka dok sve ne potošite i mešajte dok se svi sastojci ne sjedine. Krem stavite u frižider na desetak minuta.

3. U međuvremenu očistite kikiriki od ljuske i jednu trećinu lagano istucite na sitne komadiće, a ostatak sameljite.

4. Čokoladu iseckajte na kockice i stavite na paru da se rastopi, kada se omekša dodajte malo putera i 2 kašike mleka kako bi dobili čokoladnu glazuru.

5. Počnite sa slaganjem slojeva torte, na dno kalupa za tortu stavite trećinu mlevenog i usitnjenog kikirikija, preko tog sloja namažite trećinu pripremljene kreme, ponovno stavite sloj kikirikija i preko njega kašikom stavite trećinu rastopljene čokolade. Ponovno namažite krem, preko nje stavite tanki sloj čokolade, najbolje je šarati pomoću kašike, nastavite sa slojem krema potom posipajte preostalim kikirikijem i na kraju prošarajte s čokoladnom glazurom. Tortu možete ukrasiti umućenom slatkom pavlakom, kikirikijem i čokoladom.

5. Tortu stavite najmanje na šest sati u zamrzivač, izvadite pre posluživanja i uživajte!

Izvor: cure.ba