1. Žumanca umutiti mikserom dok ne dobijete glatki krem i stavite ih u posudu na paru na najmanje 4 minuta uz neprestano mešanje. Skinuti s pare i ostaviti da se malo ohladi.
2. U međuvremenu umutite slatku pavlaku, belance takođe istucite u čvrsti sneg pa u njih naizmenično dodajte kašiku pavlake, kašiku šećera i kašiku žumanaca i miksajte na najmanjem stepenu. Nastavite s dodavanjem sastojaka dok sve ne potošite i mešajte dok se svi sastojci ne sjedine. Krem stavite u frižider na desetak minuta.
3. U međuvremenu očistite kikiriki od ljuske i jednu trećinu lagano istucite na sitne komadiće, a ostatak sameljite.
4. Čokoladu iseckajte na kockice i stavite na paru da se rastopi, kada se omekša dodajte malo putera i 2 kašike mleka kako bi dobili čokoladnu glazuru.
5. Počnite sa slaganjem slojeva torte, na dno kalupa za tortu stavite trećinu mlevenog i usitnjenog kikirikija, preko tog sloja namažite trećinu pripremljene kreme, ponovno stavite sloj kikirikija i preko njega kašikom stavite trećinu rastopljene čokolade. Ponovno namažite krem, preko nje stavite tanki sloj čokolade, najbolje je šarati pomoću kašike, nastavite sa slojem krema potom posipajte preostalim kikirikijem i na kraju prošarajte s čokoladnom glazurom. Tortu možete ukrasiti umućenom slatkom pavlakom, kikirikijem i čokoladom.
5. Tortu stavite najmanje na šest sati u zamrzivač, izvadite pre posluživanja i uživajte!
Izvor: cure.ba
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus