1. Brašno i so pomešajte, dodajte ulje i vodu, i umesite glatko testo. Podelite ga na dve male jufke, pokrijte aluminijumskom folijom i ostavite 15 minuta. Na pobrašnjenoj dasci tanko razvaljajte testo i isecite pravougaone oblike.
2. Brokoli razdvojte na manje cvetiće, kratko prokuvajte u posoljenoj vodi, ocedite i ohladite. Na ugrejanom maslacu uz stalno mešanje kratko propržite brašno, dodajte mleko, so, muskatni oraščić i žicom mešajte dok ne zakipi. Kuvajte na laganoj vatri 3-4 minuta. U toplo umešajte sir i jaje.
3. Pripremljene lazanje kratko prokuvajte i ocedite. U podmazan pleh stavite red lazanja, po njima rasporedite deo mini paradajza sečenih na četvrtine, kukuruz šećerac i brokoli, prekrijte delom bešamela, zatim ponovite postupak i završite lazanjama. Sve prelijte ostatkom bešamela i pecite na 200 stepeni oko 25 minuta. Po želji, dok se peku ili posle pečenja, lazanje možete da pospete rendanim parmezanom.
Original šampita koju će deca obožavati
Jednostavan čizkejk sa bundevom
Kako da kod kuće napravite medovaču
Recept za rižoto sa graškom
Domaće lazanje po italijanskom receptu