Brzi kolač sa keksom i čokoladom za koji nećete upaliti rernu osvojiće vas na prvi zalogaj. Ovaj kolač jednostavno se pravi i sjajan je za one dane kada nemate puno vremena, ili su vam se najavili iznenadni gosti. Uz dodatak kokosa biće još ukusniji, a ono što je posebno je punjenje od čokolade. Najteže od svega je da sačekate da se stegne.
Sastojci:
- 50 g putera
- 150 ml vode
- 50 g šećera
- 200 g crne čokolade
- 300 g mlevenog keksa
- 50 g kokosa
Za punjenje:
- 100 g čokolade
Priprema:
U šerpu stavite puter, sipajte vodu i šećer, pa zagrevajte na umerenoj vatri uz konstantno mešanje dok se puter ne rastopi. Potom dodajte izmoljenu čokoladu i nastavite da zagrevate dok ne dobijete kompaktnu smesu. Mleveni keks pomešajte sa kokosom, pa prelijte rastipljenom čokoladom i sve sjedinite da dobijete kompaktnu masu. prebacite je na prijanjajuću foliju, umotajte i rukama oblikujte rolat. Uzduž po sredini napravite udubljenje prstima, pa ponovo zamotajte. Stavite u frižider da stegne na nekih sat vremena. Čokoladu istopite na pari, pa sipajte u udubljenje koje ste napravili. Kada se čokolada stegne, secite na parčiće željenje veličine i služite.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem