Brzi kolač sa keksom i čokoladom za koji nećete upaliti rernu osvojiće vas na prvi zalogaj. Ovaj kolač jednostavno se pravi i sjajan je za one dane kada nemate puno vremena, ili su vam se najavili iznenadni gosti. Uz dodatak kokosa biće još ukusniji, a ono što je posebno je punjenje od čokolade. Najteže od svega je da sačekate da se stegne.
Sastojci:
- 50 g putera
- 150 ml vode
- 50 g šećera
- 200 g crne čokolade
- 300 g mlevenog keksa
- 50 g kokosa
Za punjenje:
- 100 g čokolade
Priprema:
U šerpu stavite puter, sipajte vodu i šećer, pa zagrevajte na umerenoj vatri uz konstantno mešanje dok se puter ne rastopi. Potom dodajte izmoljenu čokoladu i nastavite da zagrevate dok ne dobijete kompaktnu smesu. Mleveni keks pomešajte sa kokosom, pa prelijte rastipljenom čokoladom i sve sjedinite da dobijete kompaktnu masu. prebacite je na prijanjajuću foliju, umotajte i rukama oblikujte rolat. Uzduž po sredini napravite udubljenje prstima, pa ponovo zamotajte. Stavite u frižider da stegne na nekih sat vremena. Čokoladu istopite na pari, pa sipajte u udubljenje koje ste napravili. Kada se čokolada stegne, secite na parčiće željenje veličine i služite.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus