Iskoristite sezonu svežih breskvi i napravite preukusne korpice punjene ovim voćem. Testo se pravi lako i uspeva svakoj domaćici, a voće možete da zamenite i džemom, ali i nekim drugim sezonskim voćem po želji. Sitni zalogaji koji istovremeno krckaju i tope se oduševiće vam na prvi zalogaj. 

Sastojci:

  • 3 breskve
  • 2 kašike šećera
  • 15 g putera 

Za testo: 

  • 1 jaje
  • 60 g šećera
  • 240 g brašna
  • 3 g praška za pecivo
  • 100 g putera

Priprema:
Breskve isecite, pa propržite sa šećerom i puterom. Jaja umutite sa šećerom, pa dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Promešajte, pa dodajte omekšao puter i umesite testo. Pokrijte providnom folijom i stavite u frižider pola sata. Oblikujte kuglice od testa i ređajte na pleh obložen pek papirom. Posudicu sa okruglim dnom uvaljajte u brašno, pa pritisnite svaku kuglicu testa. U dobijenu šupljinu stavite breskve. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20-25 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE