Iskoristite sezonu svežih breskvi i napravite preukusne korpice punjene ovim voćem. Testo se pravi lako i uspeva svakoj domaćici, a voće možete da zamenite i džemom, ali i nekim drugim sezonskim voćem po želji. Sitni zalogaji koji istovremeno krckaju i tope se oduševiće vam na prvi zalogaj.
Sastojci:
- 3 breskve
- 2 kašike šećera
- 15 g putera
Za testo:
- 1 jaje
- 60 g šećera
- 240 g brašna
- 3 g praška za pecivo
- 100 g putera
Priprema:
Breskve isecite, pa propržite sa šećerom i puterom. Jaja umutite sa šećerom, pa dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Promešajte, pa dodajte omekšao puter i umesite testo. Pokrijte providnom folijom i stavite u frižider pola sata. Oblikujte kuglice od testa i ređajte na pleh obložen pek papirom. Posudicu sa okruglim dnom uvaljajte u brašno, pa pritisnite svaku kuglicu testa. U dobijenu šupljinu stavite breskve. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20-25 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus