Krem brule je verovatno najpoznatiji i najpopularniji francuski desert koji se pravi širom sveta. Tradicionalno se priprema sa punomasnom slatkom pavlakom i žumancima,a onda napravite karamel koricu tako što ćete po poslastici posuti smeđi šećer i kratko ispeći u rerni. Predlažemo vam da napravite lažni krem brule koji se za nijansu lakše pravi i koristi se gotov karamel sirup, a dodaje se kora za tortu, kao i sok od pomorandže za bolji ukus. Uživajte u ukusu!
- Sastojci:
- 5 jaja
- 1 manji jogurt
- 100 g šećera
- 300 ml slatke pavlake
- sok od 2 pomorandže
- 1/2 gotove kore za tortu
- karamel sirup
Priprema:
Umutite jaja sa šečerom, pa dodajte jogurt. Sjedinite mikserom, pa dodoajte slaktu pavlaku i pomorandžu i umutite. Zatim izmrvite koru i dobro sjedinite štapnim mikesrom ili u blenderu. Smesa treba da bude tečna. Kalup premažite karamel sirupom, pa sipajte smesu. Pokrijte providnom folijom, pa stavite u veći pleh i sipajte vodu. Pecite na 170°C oko sat vremena, pa stavite u frižider na 3 sata. Poslužite.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem