Krem brule je verovatno najpoznatiji i najpopularniji francuski desert koji se pravi širom sveta. Tradicionalno se priprema sa punomasnom slatkom pavlakom i žumancima,a onda napravite karamel koricu tako što ćete po poslastici posuti smeđi šećer i kratko ispeći u rerni. Predlažemo vam da napravite lažni krem brule koji se za nijansu lakše pravi i koristi se gotov karamel sirup, a dodaje se kora za tortu, kao i sok od pomorandže za bolji ukus. Uživajte u ukusu!

  • Sastojci: 
  • 5 jaja 
  • 1 manji jogurt 
  • 100 g šećera 
  • 300 ml slatke pavlake 
  • sok od 2 pomorandže 
  • 1/2 gotove kore za tortu 
  • karamel sirup 

Priprema: 
Umutite jaja sa šečerom, pa dodajte jogurt. Sjedinite mikserom, pa dodoajte slaktu pavlaku i pomorandžu i umutite. Zatim izmrvite koru i dobro sjedinite štapnim mikesrom ili u blenderu. Smesa treba da bude tečna. Kalup premažite karamel sirupom, pa sipajte smesu. Pokrijte providnom folijom, pa stavite u veći pleh i sipajte vodu. Pecite na 170°C oko sat vremena, pa stavite u frižider na 3 sata. Poslužite. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE